Sajtos pogácsa
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 egész tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanálnyi cukor
- őrölt fehérbors
- tetejére 1 dl tej
Elkészítés
A tejet langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt és beletesszük a cukrot, majd felfuttatjuk. Miután egy nagy tálban a margarint szétmorzsoltuk a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot, a sót, a borsot, majd alaposan összedolgozzuk. Egy nagyobb tálba lisztet szórunk, beletesszük a tésztát, majd a tetejét is meglisztezzük, és konyharuhával letakarjuk. Duplájára kelesztjük. Előveszünk egy nagyobb deszkát, belisztezzük. A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy nagyobb sütőt sütőpapírral kibélelünk, majd a pogácsákat rárakjuk egy kicsit távolabb egymástól. A tetejüket megkenjük tejjel, esetleg sajtot is tehetünk rá. Még 15-20 percig hagyjuk kelni, ezután előmelegített sütőben közepes hőfokon megsütjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.